Tre menigheter i Den norske kirke

Børsa, Buvik og Skaun menigheter ligger i Skaun kommune, ved Gaulosen, midt mellom Melhus og Orkanger langs E39 i Sør-Trøndelag.

Våre landskap er preget av jordbruk og skog. Navnet Skaun er svært passende for vår kommune, både i den konkrete betydningen "skogen" og i den egentlige betydningen som er i slekt med ordet "skjønn". I den senere tid har stadig flere oppdaget hvor nært byen Skaun ligger, samtidig som man ennå kan bo nokså landlig og fritt.

Vi tilhører Den norske kirke, som av og til kalles for "statskirken". Men først og fremst er vi lokalmenighet for alle våre medlemmer her i Skaun kommune. Og uansett fremtidig ordning eller navn for vår kirke - så er det dette vi vil være: Menighet for folket i Skaun.

I våre tre menigheter drives et mangfoldig arbeid. Både søndagsskole, gudstjenester, kirkekonserter og ungdomsklubb. Ved livets store anledninger gir kirken oss en hjelp til å kjenne storheten i de gledelige anledningene; samtidig som vi kan finne trøst og håp i sorgfulle tider.

Nyttige lenker:

Størst av alt